Jan 05

Creu Roja Joventut repartirà prop de 70.000 joguines per a més de 25.000 infants en situació de vulnerabilitat abans de la Nit Màgica

  • La campanya ha tingut el doble objectiu de recollir joguines i de promoure el dret a jugar i el seu valor educatiu. Per això, les joguines repartides no són ni sexistes, ni bèl·liques. També són joguines noves, entenent que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina sigui quina sigui la situació de les seves llars.
  • La campanya de joguines s’ha dut a terme en més de 400 municipis catalans, gràcies a la implicació de més de 1.100 voluntaris i voluntàries i de la col·laboració ciutadana i de 437 empreses.

 

Abans de la Nit Màgica, Creu Roja Joventut repartirà un total de 70.000 joguines entre 25.236 infants de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Un any més, la campanya de joguines ha pogut assolir el seu objectiu gràcies a la col·laboració de la ciutadania, la societat civil i el teixit empresarial, així com dels 1.500 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut.

Sota el lema “Els seus drets en joc”, aquesta 24ena edició de la campanya va arrencar el passat 2 de desembre i avui finalitza el repartiment de joguines entre les famílies amb més dificultats, amb uns resultats molt similars als de la darrera edició (70.000 joguines per a 25.244 infants). En aquesta campanya, s’han implicat 83 assemblees locals i comarcals de la institució humanitària, que cobreixen més de 400 municipis de tot Catalunya.

La campanya de joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides han de ser noves – perquè tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

També per fomentar el valor educatiu del joc s’han dut a terme més de 800 activitats de sensibilització arreu de Catalunya durant el transcurs de la campanya. Entre les accions de sensibilització, destaca l’espot de la campanya, realitzat de forma solidària per la productora 023 Content & Media, mitjançant un concurs entre joves creadors. Una altra de les activitats destacades va ser la Gran Recollida de joguines, realitzada el passat 17 de desembre, en què 32 assemblees locals i comarcals van sortir al carrer amb 134 persones voluntàries per sensibilitzar la població i recollir 3.340 joguines.

En total, 437 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les donacions de joguines (directament o mitjançant una donació econòmica amb aquesta finalitat), o bé les cessions d’espais per a la recollida, entre d’altres.

 

Share