Nov 20

25ena Campanya de Joguines “Els seus drets en joc”

campanyaCreu Roja Joventut repartirà joguines a més de 23.000 infants de Catalunya durant aquestes festes 


– La campanya té l’objectiu de garantir, un any més, el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. També es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

 

– Creu Roja Joventut necessita recollir prop de 55.000 joguines entre el 20 de novembre i el 3 de gener. Es poden consultar els punts de recollida al web www.lajoguinaeducativa.com.  Les joguines han de ser noves, no bèl·liques, no sexistes i han de promoure el joc cooperatiu.

 

– La campanya de joguines es durà a terme en més de 400 municipis catalans, gràcies a més de 1.200 voluntaris i voluntàries.

 

Creu Roja Joventut ha presentat diumenge 19 de novembre, la 25ena Campanya de joguines al Parc d’atraccions del Tibidabo. Sota el lema “Els seus drets en joc”, la campanya arrenca amb la previsió de repartir joguines a més de 23.000 infants en situació de vulnerabilitat d’arreu de Catalunya.La presentació es fa coincidir amb la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, 20 de novembre, amb la voluntat de visibilitzar, reivindicar i garantir els drets i deures de la infància.

L’edició d’enguany preveu arribar a menys infants, atesa les mostres de lleugera recuperació econòmica. Dels 25.234 infants beneficiaris en l’edició de la campanya de l’any anterior, l’objectiu és ara d’atendre 23.000 infants.

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la Campanya de Joguines arreu de l’Estat, a causa de la llarga tradició d’aquesta campanya a Catalunya. A tot l’Estat, la 4a edició de la campanya té l’objectiu d’arribar a prop de 60.000 nens i nenes.

Aquesta previsió s’ha realitzat tenint en compte la demanda de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que participen en la campanya per donar resposta als casos de famílies derivades pels serveis socials de cada localitat. Així doncs, per cobrir aquesta demanda, Creu Roja Joventut necessita recollir 55.000 joguines fins el 3 de gener.

Per desenvolupar la campanya, es comptarà amb la participació de prop de 1.200 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut a més de 400 municipis d’arreu del territori català, a través de 83 assemblees locals i comarcals que poden cobrir diversos municipis.

La campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i  el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte “Joguina Educativa”, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

 

Crida al suport empresarial i social

A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres.

S’habilitaran diferents punts arreu de Catalunya per a la recollida de joguines, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005.

Share