Dec 13

Campanya de joguines 2019-2020

27ena Campanya de Joguines

Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes

 

  • Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, la campanya distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat.
  •  Més de 1.500 persones voluntàries de 83 assemblees de la Creu Roja a Catalunya participaran en la iniciativa.
  • La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.
  • L’entitat fa una crida a la ciutadania, empreses, comerços i entitats perquè hi col·laborin mitjançant donacions de joguines o aportacions econòmiques. Es poden consultar els punts de recollida al web www.lajoguinaeducativa.com

‘La Joguina Educativa’, campanya desenvolupada per Creu Roja Joventut de Catalunya pretén, un any més, garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Té com a objectiu principal fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

Amb el lema Els seus drets en joc, la campanya recollirà i distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. Podeu consultar els punts de recollida  a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.com entre el 22 de novembre i el 4 de gener del 2020.

Hi participaran més de 1.500 persones voluntàries de 83 assemblees de la Creu Roja a Catalunya, fent que la campanya arribi a més de 400 municipis catalans i més de 25.000 infants.

Enguany, per primer cop, la Cadena Ser participarà en la campanya com a mitjà col·laborador per fer-ne difusió i proporcionar-hi cobertura informativa. D’aquesta manera es volen promoure sinèrgies conjuntes entre Creu Roja Joventut i la Cadena Ser per donar visibilitat a les respectives campanyes de recollida de joguines i aconseguir arribar a més de 35.000 infants a tot Catalunya.

Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de ‘La Joguina Educativa’ que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per aquest motiu, sol·licitem que les joguines siguin noves – tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Diferents fórmules de col·laboració

 Per donar el tret de sortida a la campanya, l’associació ACTUA col·labora un any més organitzant el concert solidari “Actua amb el COR”, que tindrà lloc el proper dilluns 9 de desembre a les 20.30h a la Sala Barts.

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d’empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida o de vehicles de transport, entre d’altres.

Les donacions es podran fer als diferents punts de recollida que es poden consultar a la web www.lajoguinaeducativa.org. Al mateix espai web es pot veure el calendari de les diverses activitats previstes a les diferents localitats.

La campanya a Internet i a les xarxes socials

Web de la campanya de joguines: www.lajoguinaeducativa.org

Facebook: www.facebook.com/CreuRojaCatalunya I www.facebook.com/crjoventut

Twitter: @CreuRojaCatalunya I @crjoventut I #CampanyaDeJoguines I #ElsseusDretsenJoc

Share