FAQS

Preguntes Freqüents sobre el projecte Els seus drets en joc

 

 1. Per què les joguines han de ser noves?

Per tal de no discriminar a cap infant per la seva situació de vulnerabilitat, des de Creu Roja Joventut no fem distinció entre infants de primera i segona.  No es reparteixen joguines noves a un grup d’infants i usades a un altre. A més, no podem garantir que la joguina usada sigui totalment segura a partir del moment que s’ha extret del seu embolcall original.

 

 1. Què vol dir una joguina sexista?

Històricament les joguines s’han classificat per ser de nens i de nenes, associant a cadascun dels gèneres uns valors i rols determinats que contribueixen a mantenir les desigualtats socials entre homes i dones. Com a organització volem trencar els estereotips de gènere i donar als infants joguines que promoguin: iniciativa, valentia, cooperació, sensibilitat.

 

 1. Què ha de tenir una joguina no sexista?

Una joguina no sexista és aquella que:

 • Trenca amb els rols de gènere: als nens els agrada cuinar i a les nenes fer construccions, tant el futbol com el ballet són per a nens i nenes, i els nens poden ser princeses i les nenes superheroïnes.
 • Fomenta la diversitat de cossos i no contribueix a la pressió estètica: la bellesa està en la diversitat.
 • No discrimina per representar altres ètnies: a la nostra ciutat hi conviuen multitud de cultures i ètnies amb qui compatim el nostre dia a dia.
 • Promou el desenvolupament d’habilitats com l’autonomia, la cooperació i les cures per igual: als nens també els agrada cuidar bebès i a les nenes conduir cotxes.

 

 1. Què vol dir que una joguina és no bèl·lica?

Tenint en compte que el joc és una eina educativa amb un determinat valor pedagògic, cal valorar si la joguina que hem pensat regalar té uns valors que promouen l’agressivitat, violència, la destrucció o altres principis que puguin construir un imaginari danyós cap a una altra persona o col·lectiu.

Una joguina bèl·lica és aquella que conté armes com espases, bombes, pistoles… O que el fet de jugar-hi comporti solucionar un conflicte a través de la violència.

 

 1. Si tinc una joguina usada en bon estat puc adreçar-la a alguna entitat?

Com a forma de reciclar i reutilitzar materials per tal de col·laborar amb el medi ambient podeu apropar-vos a la Fundació Formació i Treball, els Bombers de Barcelona i Joguines Sense Fronteres.

 

 1. Puc portar joguines en un altre moment que no sigui Nadal?

#ElsSeusDretsEnJoc és un projecte anual i per tant es poden portar joguines durant tot l’any als punts de recollida de Catalunya: http://www.lajoguinaeducativa.org/?page_id=19

 

 1. Com puc col·laborar a la campanya?

Hi ha diverses maneres de fer aportacions:

 • Pots portar una joguina nova, no sexista, no bèl·lica i cooperativa ens el punts de recollida d’arreu de Catalunya. Podeu consultar el mapa clicant aquí: http://www.lajoguinaeducativa.org/?page_id=19
 • Fer voluntariat durant la campanya: truca al 93 300 65 65 i informa’t!
 • Si ets una empresa o una entitat i vols col·laborar truca al 93 300 65 65 i informa’t!

 

 1. Com puc informar-me sobre les activitats de la campanya #ElsSeusDretsEnJoc?

Pots seguir-nos a les xarxes socials com Twitter, Facebook i Instagram per veure les diferents activitat que realitzem arreu del territori català.

També consultant a l’apartat de calendari de la pàgina web www.lajoguinaeducativa.org

 

 

Share